We Create.
We Teach.
We Build.
We Inspire.

Website laten maken kan je doen bij Van Melsen Marketing. Bij het bouwen van de website letten we op design, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine optimalisatie. Online kunnen we al een hoop voor je betekenen. Maak snel vrijblijvend een afspraak of dien een opdracht in.

Website laten maken.

Website laten maken.

Website laten maken, waar doe je dat? Hier vind je alvast #5 tips om te starten!

 

 

#1 Het idee.

#1 Het idee.

Als je een website wil laten maken is het belangrijk dat je je idee goed op papier zet. Voor het team dat de website gaat bouwen moet het duidelijk zijn wat de wensen zijn van de klant.

Zorg er voor dat als je het idee gaat opschrijven dat je ruimte overlaat voor input van de website bouwer. De websitebouwer kan goed adviseren omdat ze veel ervaring hebben met wat werkt, en wat niet. Je kan een super leuk idee hebben bedacht wat uiteindelijk niet blijkt te werken. Dan zit er een hoop werk in het laten bouwen van je website, en dan zit jij met een website die niet simpel in gebruik is.

#2 Keep it simple.

#2 Keep it simple.

Als je een website wil laten maken is het belangrijk dat je het simpel houdt. Ga voor een simpele blog of website over je bedrijf niet iets ingewikkelds verzinnen. Denk goed na over de doelen die je wilt behalen op je website. Wil je een webshop bouwen? Dat kan. Maar let goed op dat de website gebruiksvriendelijk blijft. Hou het simpel zodat je tegen zo weinig mogelijke problemen aan loopt. Extra tip: Simpel maakt ook overzichtelijk.
Wil je dat bezoekers informatie kunnen vinden over je bedrijf zorg dan dat het goed en makkelijk te vinden is. Maar daar kunnen wij van Van Melsen Marketing uiteraard mee helpen.

#3 Mobile first.

#3 Mobile first.

Website laten maken? Belangrijk: denk aan mobile first. Mobile first houdt in dat je de website optimaliseerd op voor mobiele apparaten en later in stap 2 pas uit gaat bouwen naar desktop. Hier door weet je zeker dat alles wat je wilt laten zien op je website goed zichtbaar is op mobiele apparaten. Voor Google is het belangrijk dat je website goed op mobiele apparaten werkt. Google hanteert mobile first indexing waardoor mobiel geoptimaliseerde website’s voorrang krijgen in de zoekresultaten van Google.

Bij Van Melsen Marketing kan je al goedkoop een website laten maken die geoptimalisseerd is voor mobiel.

#4 Sitespeed is key.

#4 Sitespeed is key.

Wil je een website laten maken, of zelf een website maken met een hoge sitespeed is het handig om een aantal tools aan te houden die advies geven over het optimaliseren van je website. Google heeft een eigen sitespeed tool ontwikkeld waarop je kan meten hoe snel jouw website is op een schaal van 0 tot 100. Naast het aangeven hoe snel je website is (of wat je website score is) geeft deze tool aan wat je moest optimaliseren om het nog hoger te krijgen.

Het is super lastig om boven de 80 te scoren op zowel mobiel als desktop, maar wij zouden daar bij kunnen helpen. Een website laten maken door ons? Dan garanderen wij een sitespeed score van minimaal 80/80 voor zowel mobiel als desktop.

Meer tools:

#5 Website laten maken framework.

#5 Website laten maken framework.

Ga je een website laten maken, let dan op in welk framework de website wordt gemaakt. Bij Van Melsen Marketing bouwen we custom WordPress templates met HTML/CSS PHP en Javascript. Er zijn verschillende frameworks waarin je een website kan laten maken, maar zorg dat het niet te ingewikkeld is. Als je een website laat maken let er dan op dat eventueel ook een andere partij de website zou kunnen aanpassen.

Als je besluit een website te laten maken in een onbekend framework dan is de kans groot dat als je een aanpassing wilt aan je website, je daar geen expert voor kan vinden. Dus wil je een website laten maken, doe onderzoek naar welke backend (in ons geval WordPress) wordt gebruikt, en in welk framework er wordt geprogrammeerd. Als het je eerste website is lees dan nogmaals Top #2: Keep it simple.